T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Kanuni İmam Hatip Ortaokulu

BİLİNÇLİ İNTERNET KULLANIMI ÖĞRETMEN E-BROŞÜRÜ

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BİLİNÇLİ İNTERNET KULLANIMI

Öğretmenlerin öğrencilerin hayatlarında önemi büyüktür. Öğrenciler, öğretmenlerin söylediklerinden çok yaptıklarını model alırlar. Dolayısıyla öğretmenlerin teknolojiyi kullanma biçimleri öğrencilerin de onları model almalarına neden olur.

NE YAPILMALI?

Öğrencilere "üretim odaklı teknoloji" ve "tüketim odaklı teknoloji" kullanım biçimlerinin ne olduğunu anlatın.

Üretim odaklı teknoloji: Teknoloji kullanırken ürün ya da içerik üretme ve aktif olma şeklinde tanımlanmaktadır. Örneğin; kodlama, oyun yazma, animasyon yapma gibi...  

Tüketim odaklı teknoloji: Teknoloji kullanırken bir şey üretmeme, var olan ürünleri pasif olarak tüketmeye maruz kalma şeklinde tanımlanmaktadır. Oyun oynama, internette sörf yapma, sosyal medya takibi tüketim odaklı teknoloji kullanımına örnek olarak verilebilir.

Öğrencileri, bedenlerini kullanabilecekleri spor ya da beceriler için cesaretlendirin. Aileleri bu konuda teşvik edin. Öğrencilerin bu tür hobi ve aktivitelerini okulda sergilemelerine fırsat verin ve diğer öğrencilerin de bu çalışmalara dahil olmasını sağlayın. Başarılarını kutlayın. Bu konuda ne hissettiklerini paylaşmalarını sağlayın.

BROŞÜR İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.11.2020 - Güncelleme: 16.11.2020 10:40 - Görüntülenme: 667
  Beğen | 0  kişi beğendi